Naarmate u ouder wordt, verliest uw gezicht aan volume. De oorzaak is vermindering van het onderhuids vet-, spier en botweefsel. Volumeverlies kan bijvoorbeeld optreden rond de ogen, rond de mond, bij de jukbeenderen en bij de kaaklijn.

Volumeverlies maakt dat uw gezicht er ouder en vermoeider uitziet. Vooral ’s morgens na het opstaan kunt u zich voor de spiegel afvragen waar uw jeugd en energie gebleven zijn… Gelukkig is er echt iets aan te doen!

Behandeling volumeverlies gezicht

We hebben verschillende mogelijkheden om het volume terug te brengen in uw gezicht. Een goede mogelijkheid is een behandeling met een filler, zoals Radiesse®. Met een filler ziet u snel resultaat en de behandeling is eenvoudig en pijnloos. Met Radiesse® vullen we de plekken waar het volumeverlies optreedt, weer op. Radiesse® bevordert bovendien de aanmaak van collageen, wat de elasticiteit van uw huid verbetert. Ook hyalaronzuur is uitstekend in staat om (fijne) rimpels te verminderen.

Wanneer het volumeverlies het gevolg is van te strak aangespannen gezichtspieren, geeft ook Botulinetoxine een goed resultaat. Een combinatie van Radiesse® en botulinetoxine is ook mogelijk, omdat gecombineerd gebruik van deze middelen zorgt voor een frisse, natuurlijke uitstraling. Uw arts geeft u deskundig advies over het beste middel of de beste combinatie voor uw gezicht.

Resultaat

Een behandeling met Radiesse® of hyaluronzuur geeft direct zichtbaar resultaat. Het effect van botulinetoxine is na enkele dagen zichtbaar.

Wel zijn deze middelen biologisch afbreekbaar waardoor het resultaat na verloop van tijd minder wordt. Daarom moeten behandelingen op een gegeven moment herhaald worden. Bij botulinetoxine is dat meestal na 4 tot 6 maanden, een behandeling met Radiesse® of hyaluronzuur wordt vaak na ongeveer een jaar herhaald.

Ongeveer 5% van de mensen is ongevoelig voor het effect van botulinetoxine en dan geeft het middel geen resultaat. In dat geval zetten we een alternatief middel in.

Kosten

De kosten van de behandeling hangen sterk af van het te behandelen gebied, de gekozen werkwijze en de behandelfrequentie.  Na een eerste consult maken we een duidelijke offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Mogelijke complicaties

Radiesse®, hyaluronzuur en botulinetoxine kennen nauwelijks complicaties. Deze middelen zijn veilig en uitvoerig getest. Na de behandeling kan soms een lichte zwelling, branderig gevoel of jeuk ontstaan. In zeldzame gevallen kan een allergische reactie optreden.

Meer informatie

Aanvullende informatie over Radiesse®

Aanvullende informatie over botulinetoxine

Aanvullende informatie over hyaluronzuur