Radiesse® is een zogenaamde filler, die gebruikt wordt om fijne rimpels op te vullen en om in grotere gebieden volumeverlies te herstellen. Binnen onze kliniek gebruiken we Radiesse® onder andere bij het:

  • Opvullen van rimpels
  • Weer strak maken van de kaaklijn
  • Verwijderen van wallen en kringen onder de ogen
  • Terugbrengen van het volume, bij bijvoorbeeld de jukbeenderen en gelaatscontouren

Wat is Radiesse precies?

Radiesse® is een vulmiddel dat voor 70% bestaat uit een gel en voor 30% uit calcium-hydroxylapatiet. Die stof komt van nature in het lichaam voor en is biologisch afbreekbaar. Toediening van Radiesse® zorgt daarom niet voor een permanent effect, de stof wordt langzaam afgebroken. Hoe snel dat gaat verschilt van mens tot mens, maar Radiesse® is na een periode van 1 tot 3 jaar uit het lichaam verdwenen.

Resultaat Radiesse®

Radiesse® zorgt voor opvulling en stimuleert tegelijkertijd de aanmaak van collageen. Daarmee wordt uw huid weer meer elastisch wat zorgt voor een langdurig effect van een behandeling. Radiesse® voelt zacht aan en zorgt ervoor dat u uw natuurlijke gezichtscontouren weer terugkrijgt. U hoeft dus niet bang te zijn voor een onnatuurlijk gezicht waaraan te zien is dat er ‘iets aan gedaan is’.

Na een behandeling met Radiesse® ziet u vrijwel direct resultaat en kunt u zich verheugen in een jonge, frisse uitstraling en meer zelfvertrouwen.

Op de site van Radiesse® geven voor- en na-foto’s een indruk van het te verwachten resultaat.

Kosten

Een behandeling met Radiesse® kost tussen de € 500 per keer ml. De behandeling kan het beste na ongeveer een jaar herhaald worden, omdat Radiesse® geleidelijk aan door het lichaam wordt afgebroken.

Veiligheid en mogelijke complicaties van Radiesse®

Radiesse® is uitgebreid onderzocht en getest, onder andere met klinisch onderzoek onder 2000 proefpersonen. Het is een veilig middel dat bewezen effectief is. In de VS is het middel goedgekeurd door de FDA voor verschillende cosmetische behandelingen en in Europa heeft het een CE-keurmerk.

Na de behandeling kan de huid licht rood of gezwollen zijn. Soms treedt ook enige jeuk of branderigheid op, maar dat is allemaal van voorbijgaande aard.