Waarschijnlijk kent u botulinetoxine onder de veel bekendere merknaam Botox®. Artsen gebruiken botulinetoxine al jaren voor diverse medische doeleinden, bijvoorbeeld voor het behandelen van neurologische aandoeningen.
Bij veel mensen is de cosmetische toepassing de bekendste, maar botulinetoxine werkt ook bij het behandelen van bijvoorbeeld migraine, bij overmatig zweten, en bij tandenknarsen.

Hoe werkt botulinetoxine?

Botulinetoxine is een neurotoxine dat via het zenuwstelsel de spieren ontspant. Door botulinetoxine in extreem lage doseringen toe te dienen, kan het juist ten goede gebruikt worden. Na toediening wordt de stof langzaam afgebroken. Daardoor verdwijnen na verloop van tijd ook de positieve effecten van een botulinetoxinebehandeling, waardoor de behandeling herhaald moet worden om het beoogde effect vast te houden.

Cosmetische behandeling

Botulinetoxine is erg geschikt voor het behandelen van fijne rimpels en fronsrimpels. Door het heel gericht toe te dienen op de plek waar de ongewenste rimpels zich ophouden, kan het effect goed gedoseerd worden. Zo blijft uw natuurlijke uitstraling behouden maar ziet u er jonger en meer ontspannen uit.

Bocouture: veilig en geregistreerd

Bij Kliniek MCL werken we uitsluitend met Bocouture®, een botulinetoxine dat veilig, effectief en in Nederland geregistreerd is. De werkingsduur verschilt van persoon tot persoon en kan variëren van drie tot zes maanden.

IMG_6764-smaller1Gebruik Bocouture

Bij Kliniek MCL gebruiken we Bocouture om: