Behandeling overmatig zweten

Overmatig zweten is enorm hinderlijk. Het maakt dat je je opgelaten voelt en je regelmatig afvraagt of een ander soms iets ruikt. Ook iets simpels als iemand de hand schudden kan al tot vervelende situaties leiden. Gelukkig is er iets aan te doen.

Overmatig zweten

Te veel zweten of hyperhydrosis kan verschillende oorzaken hebben en kan op verschillende leeftijden ontstaan. Een kenmerk van hyperhydrosis is dat u zonder noemenswaardige inspanning op specifieke plaatsen veel zweet. Vaak zijn dat de oksels, de handen en/of de voeten. Een goede hygiëne en middelen als deodorant helpen niet of onvoldoende. Met botulinetoxine is het mogelijk om het overmatig zweten gericht aan te pakken.

Resultaat behandeling

Botulinetoxine is erg effectief bij de behandeling van overmatig zweten. Deze stof blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Zo wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botulinetoxine wordt geïnjecteerd op die plekken waar het zweetprobleem zich voordoet. Dat gebeurt met een fijne naald, waardoor u de injectie(s) nauwelijks voelt.

Botulinetoxine is biologisch afbreekbaar waardoor het resultaat na verloop van tijd minder wordt. Daarom moeten de behandeling na enkele maanden herhaald worden, in veel gevallen is dat na 4 tot 6 maanden.

Kosten en vergoeding zorgverzekering

De kosten van een behandeling tegen overmatig zweten zijn €475 voor een behandeling van beide oksels.
Een behandeling van de voeten of handen kost eveneens € 475.
In sommige gevallen vergoedt uw zorgverzekering deze behandeling. Informeert u voor u een afspraak maakt bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingen in uw geval. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Mogelijke complicaties

Bocouture is het middel dat wij gebruiken en het kent vrijwel geen complicaties. Het is veilig en uitvoerig getest.