Chemische peeling

Een chemische peeling verwijdert het bovenste laagje van je huid. Hiervoor gebruiken we [naam stof noemen] dat een licht schuurmiddel is.

Het resultaat van een chemische peeling

Een chemische peeling zorgt voor een opvallend resultaat, omdat de leeftijdsklok van uw huid een stapje wordt teruggedraaid. Uw huid oogt jonger, frisser en fijne rimpels en oneffenheden verdwijnen. Het effect van een chemische peeling is bovendien lang zichtbaar, tot wel 10 jaar na de behandeling.

Hoe werkt een chemische peeling?

De behandeling met een chemische peeling kent verschillende fasen. Eerst bereiden we uw huid voor op de behandeling met een crème. Deze crème zorgt dat de werkzame stof van de chemische peeling goed kan doordringen in uw huid. Afhankelijk van uw huid begint u twee tot acht weken voor de peeling met het regelmatig aanbrengen van deze crème.

Dan komt het moment van de chemische peeling zelf. We starten met een diepe reiniging en brengen daarna de vloeistof aan die de bovenste laag van uw huid verwijdert. Deze stof moet enige tijd inwerken, dat neemt een half tot twee uur in beslag.

Als de werkende stof zijn werk heeft gedaan, verwijderen we deze en koelen we uw gezicht met een speciale crème.

Door de intensieve werking van een chemische peeling ziet uw huid er de eerste dagen rood en aangedaan uit. De meeste mensen blijven die eerste dagen daarom zoveel mogelijk thuis. Na een (kleine) week is uw gezicht weer toonbaar. Het herstel- en vernieuwingsproces loopt echter nog enkele weken door. Uw huid wordt steeds mooier en stralender!

Kosten

Een chemische peeling kunnen we u aanbieden vanaf € 300. Uiteraard krijgt u een offerte nadat we uw huid bekeken hebben en een goede inschatting kunnen maken van de behandeling.

Mogelijke complicaties na een chemische peeling

Een chemische peeling verwijdert het bovenste laagje van de huid. Daardoor is de huid tijdelijk extra kwetsbaar en kan eerder een infectie optreden. Het is daarom belangrijk dat een chemische peeling uitsluitend wordt uitgevoerd door een bevoegd huidtherapeut of arts. Deze heeft de deskundigheid in huis om zorgvuldig met de gebruikte stof om te gaan en kan u uitstekend adviseren.

Tijdens de behandeling kan uw huid branderig aan gaan voelen. Dat is een teken dat de stof zijn werk doet en dit gevoel trekt al snel weer weg.

Na de behandeling kunnen soms jeuk, korstjes en roodheid ontstaan. Dat trekt meestal snel weer weg. In enkele gevallen kunnen kleine littekens zichtbaar zijn of zien we pigmentvlekje(s).