Behandeling rimpels en fronsrimpels

Fijne rimpels om de mond en de ogen kunnen u ouder laten lijken dan u werkelijk bent. Fronsrimpels tussen de wenkbrauwen of in uw voorhoofd kunnen uw gezichtsuitdrukking domineren. Mensen vragen u of u soms boos, moe of chagrijnig bent, terwijl u zich juist prima voelt.

Gelukkig is het goed mogelijk om deze rimpels te verminderen, zodat u er weer jonger, vriendelijker en uitgerust uitziet. En die negatieve vragen behoren voorgoed tot het verleden…

Oorzaak rimpels

Fijne rimpels zoals kraaienpootjes en fronsrimpels ontstaan doordat uw huid dunner en minder elastisch wordt. Tegelijkertijd worden uw gezichtsspieren sterker naarmate u ouder wordt. Die combinatie is de oorzaak van uw rimpels. Dat is een natuurlijk proces, maar dat betekent niet dat u zich bij deze tekenen van huidveroudering hoeft neer te leggen.

Behandeling van rimpels en fronsrimpels

Er zijn twee gangbare methoden om rimpels en fronsrimpels te verminderen:

  1. Met Bocouture® zorgen we ervoor dat de gezichtsspieren zich meer ontspannen. Daardoor vervagen rimpels en fronsrimpels of verdwijnen deze zelfs helemaal.
  2. We kunnen de rimpels opvullen met een zogenaamde filler. Hiervoor gebruiken we meestal een product met hyaluronzuur van Juvederm of Stylage.

Bocouture® en hyalaronzuur injecteren we met een hele fijne naald, waardoor u nagenoeg niets voelt. Het effect van een filler is direct zichtbaar. Bocouture® moet zich eerst aan de spieren hechten, waardoor het effect na ongeveer 3 tot 4 dagen zichtbaar is.

Zowel Bocouture® als hyaluronzuur wordt na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. Daarom dient een behandeling met Bocouture na 4 tot 6 maanden herhaald te worden en een behandeling met hyaluronzuur na ongeveer een jaar.

Wij zijn voorstander van een natuurlijk gezicht dat emoties volledig laat zien. Door rimpels heel gericht en heel gedoseerd aan te pakken, behouden we uw natuurlijke gezichtsuitdrukking.

Kosten van een anti-rimpelbehandeling

De kosten van een anti-rimpelbehandeling zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en de gekozen behandelmethode. Een behandeling met Bocouture® kost vanaf €195 per zone. Een behandeling met hyaluronzuur kost vanaf €450 per ml. Hoeveel ml nodig is verschilt per persoon en per rimpel. U krijgt een duidelijke offerte voor we met de behandeling starten.

Wanneer is een anti-rimpelbehandeling niet geschikt?

Zowel Bocouture® als hyaluronzuur zijn uitgebreid getest en veilig. De werkende stof in Bocouture® is botulinetoxine, een stof die al vele jaren wordt toegepast in de neurologie en urologie. Toch raden we botulinetoxine uit voorzorg af als u een spier- of neurologische aandoening hebt of indien u zwanger bent.


Meer informatie

Extra informatie over Bocouture®
Extra informatie over hyaluronzuur