PRP Behandeling

Collageen zorgt voor een gladde, stevige huid. Helaas maakt uw lichaam naarmate u ouder wordt minder collageen aan. Uw huid wordt slapper, waardoor u last kunt krijgen van rimpels, volumeverlies en wallen onder uw ogen. Een PRP behandeling is een veilige behandeling met uw eigen bloedplasma die de aanmaak van collageen stimuleert en uw huid verjongt en verstevigt.

Wat houdt een PRP behandeling in?

Bij een PRP behandeling nemen we eerst wat bloed bij u af. Dit bloed wordt gecentrifugeerd in een speciale centrifuge. Uw bloed bevat bloedplaatjes die er bij verwondingen samen met stollingseiwitten voor zorgen dat uw bloed stolt. Ook kunnen bloedplaatjes zich hechten aan collageenvezels en deze eigenschap zorgt ervoor dat een PRP behandeling zo effectief is. Door het centrifugeren gaan de bloedplaatjes in uw bloed namelijk openstaan, waardoor groeifactoren vrijkomen. Die groeifactoren stimuleren de aanmaak van collageen, een stof die voor de stevigheid en elasticiteit van uw huid zorgt.

Na het centrifugeren injecteren we uw eigen bloed op die plaatsen waar we de aanmaak van collageen willen stimuleren.

Resultaat en mogelijke bijwerkingen

Naarmate uw huid ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen af waardoor rimpels en huidslapte ontstaan. Door de aanmaak van collageen te stimuleren middels een PRP behandeling keert u dit proces. Uw huid ziet er jonger, krachtiger en steviger uit en het resultaat is van lange duur.

Na de behandeling die ongeveer een uur duurt, kan uw huid wat gezwollen zijn en heel soms ontstaat er een blauwe plek. Maar omdat we uw eigen bloedplasma gebruiken is er nauwelijks kans op een allergische reactie.

Kosten

Een PRP behandeling kost € 300 per keer. Voor een optimaal resultaat zijn drie behandelingen nodig met een tussenpoos van zes weken tussen de behandelingen. Indien u direct beslist om drie behandelingen te doen en in één keer betaalt, bieden we u deze behandelingen voor € 750.

Wanneer is deze behandeling mogelijk niet geschikt?

Een PRP behandeling is veilig, omdat we uw eigen bloedplasma gebruiken en in een veilige en verantwoorde medische omgeving werken. Toch is een PRP behandeling niet voor iedereen geschikt. Bij enkele medische aandoeningen raden we een PRP behandeling af. Een PRP behandeling is namelijk niet geschikt wanneer sprake is van:

  • Acute en chronische infecties
  • Trombose (trombocyten dysfunctie, trombocytopenie)
  • Sepsis of hemodynamische instabiliteit
  • Chronische leverpathologie
  • Huidziekten of huidkanker
  • Behandelingen met permanente fillers

Onze arts kan u deskundig adviseren en desgewenst een alternatieve behandeling voorstellen.