Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het houdt onder andere de huid soepel en veerkrachtig en zorgt voor volume. Helaas neemt de productie van hyaluronzuur af naarmate we ouder worden. Zo ontstaan rimpels en verslapt de huid.
Gelukkig is het mogelijk om dat verouderingsproces deels terug te draaien door hyaluronzuur toe te dienen. Het resultaat oogt heel natuurlijk indien het door een ervaren cosmetisch arts wordt toegepast.

Cosmetische behandeling met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is wereldwijd de meest gebruikte filler en daarmee een beproefde en veilige manier om zichtbare huidveroudering te verzachten en te verminderen. Het kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Natuurlijk voor het opvullen van fijne lijntjes en kraaienpootjes, maar bijvoorbeeld ook voor het verminderen van een diepe neus-mondplooi.
Een andere toepassing is inspuiting net boven de wenkbrauw waardoor de oogopslag meer open wordt. Ook kun je de lippen hun volume teruggeven met hyaluronzuur en de huid van de handen verjongen. Er zijn tal van toepassingen mogelijk en dankzij onze ervaring kunnen we u daar uitstekend in adviseren.

Stylage® en Juvéderm®

In onze kliniek gebruiken we twee merken die internationaal bekend staan om hun goede en veilige werking. Dit zijn Stylage® en Juvéderm®. Onderstaand filmpje over Stylage® laat zien waar hyaluronzuur voor gebruikt wordt.

Mogelijke bijwerkingen van hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature in de huid en het lichaam voor. Een injectie met hyaluronzuur zorgt daarom slechts zelden voor een allergische reactie. In een enkel geval is er na de behandeling wat roodheid of een lichte zwelling die weer snel verdwijnt.