Behandeling tandenknarsen

Tandenknarsen is niet alleen slecht voor uw gebit en kaak, maar kan ook zorgen voor pijn en voor commentaar uit uw naaste omgeving. Veel mensen hebben ooit een periode in hun leven waarin ze tandenknarsen, maar dat is vaak van voorbijgaande aard. In sommige gevallen houdt het tandenknarsen lang aan en dan biedt een behandeling uitkomst.

Behandeling tandenknarsen

Er zijn verschillende mogelijkheden om tandenknarsen te verminderen, variërend van een bitje tot kaakfysiotherapie. Als de oorzaak van het tandenknarsen ligt in het te sterk aanspannen van de kaakspieren, kan ook een behandeling met botulinetoxine uitkomst bieden. Botulinetoxine is ook wel bekend onder de merknaam Botox®.

Resultaat

Botulinetoxine is zeer effectief in de aanpak van tandenknarsen. Het blokkeert de werking van zenuwen die de kaakspieren zo overmatig aanspannen. Zo ontspannen deze spieren zich precies genoeg, maar blijft uw gezichtsuitdrukking wel volkomen natuurlijk.

Botulinetoxine kan heel precies en gericht geïnjecteerd worden in die spieren die bij u de oorzaak zijn van het knarsen. De stof is biologisch afbreekbaar waardoor het resultaat na verloop van tijd minder wordt. Daarom moeten de behandeling na enkele maanden herhaald worden, in veel gevallen is dat na 4 tot 6 maanden.

Kosten

De kosten van een behandeling tegen tandenknarsen variëren van persoon tot persoon en starten vanaf €195.

Mogelijke complicaties

Bocouture is het middel dat wij gebruiken en het kent vrijwel geen complicaties. Het is veilig en uitvoerig getest.

Meer informatie

Meer informatie over Bocouture.